ProPäijänne yhdistys Päijänne Pinnalla tapahtumassa

30.8.2016

Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen liitot järjestivät yhdessä 25.8.2016 Asikkalan Lehmonkärjessä "Päijänne Pinnalla" tapahtuman.

ProPäijänne yhdistystä edustivat pj. Juha Markko sekä ProPäijänne ry:n hallituksen pysyvä asiantuntijajäsen Päivi Halinen.

Tapahtumassa järjestettiin työpajoja, joissa tehtiin SWOT analyysi Päijänteen alueen kehitysnäkymistä.

Yhteenvetona todettiin, että Päijänne antaa monenlaisia mahdollisuuksia matkailun ja kaikenlaisen hyvinvoinnin kasvulle.

Kehittämisen ehtoihin kuuluu myös maakunnallisten strategioiden ja kansallisten ohjelmien huomioonottaminen. Samoin rahoitusohjelmat osaltaan ohjaavat toimintaa.

Tärkeimpänä avauksena kirjattiin, että Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen liittojen toiminta-alueet eivät saa olla rajoitteena, vaan kaikki hyvät ja kehittämisenarvoiset asiat täytyy tapahtua koko Päijänteen alueella.

Lehmonkärki oli erinomaisen hieno paikka pitää palaveria. Se edustaa parhaimmillaan sitä kuvaa, mitä luonnonkaunis, puhdas, lähiruokaa, hiljaisuutta ja rauhallisuutta huokuva Päijänneympäristö tarjoaa.

Paikan emäntä Marjo Yrjölä kertoi, että tilauskirjat ovat jatkuvasti täynnä ja ulkomaisten ryhmien määrät kasvavat jatkuvasti.

Päijänteessä olisi potentiaalia myös muille yrityksille kuten; laiva- , vene ja muille kuljetusyrityksille, niin mailla kuin vesilläkin.

Emäntä kertoi myös hauskasti, miten kiinalaiset turistit olivat ihastelleet suomalaista matonpesutapahtumaa. Jäällä tapahtuville hiihtokouluille olisi myös kuulema kysyntää.

Päijänne Pinnalla tapahtuma jatkuu toisella, syksyn 2016 aikana pidettävällä työpajalla. Tämän tapahtuman järjestelyvastuu on Keski-Suomen liitolla.

Jääme odottamaan mielenkiinnolla tulevaa työpajaa.